Hesabım
Şifremi Unuttum
Sepet
İç Tasarımda Renkler Nasıl Eşleştirilir?
12.10.2021

İç Tasarımda Renkler Nasıl Eşleştirilir?


Renkler

İyi döşenmiş bir dekor için renk seçimi, iç tasarım kurallarından birini uyguladığınızda kolaydır. Bu zamana göre test edilmiş kılavuzlar, ev dekorunuzda kullanmak için en uyumlu renkleri bulmanıza yardımcı olacaktır.


60-30-10 Kural


Belki de en eski iç tasarım kuralı olan 60-30-10, bir renk şemasını renk kullanım yüzdelerine böler.


%60 Ana Renk

Ana renk , oda tasarımınızda kullanılan rengin %60'ını temsil etmelidir . Bu genellikle duvar rengini, zemin rengini (halı veya alan kilim) ve bir veya iki mobilya parçasını içerir. Perdeler veya perdeler gibi pencere işlemlerini de içerebilir. Bunların hepsinin mutlaka düz renkler olması gerekmez, ancak ana renk her zaman belirgin olmalıdır.


%30 İkincil Renk

İkincil renk, dekor renk şemanızın %30'unu temsil edecektir. Ana renk olarak renk doygunluğunun yalnızca yarısı ile ikincil renk, genel tasarımınızda dikkat çekmek için rekabet etmez. Bunun yerine, ana renkle kontrast oluşturmalıdır. Farklı bir renk olan ara renk, dekorunuzda derinlik ve ilgi yaratır.


%10 Vurgu Rengi

Bir sonraki renk, ikincil rengin üçte biri ve ana rengin altıda biri olacaktır. Bu renk vurgu rengi olarak belirlenmiştir. Amacı, renk düzeninize daha fazla ilgi ve kontrast vermektir. Gözü oda tasarımına daha derinden çekmek için dekor boyunca kullanılmalıdır.


60-30-10 Örneği
60-30-10 kuralını kullanan örnek bir renk şeması şunları içerir:
* %60 Gri ana renk
* %30 Açık mavi ikincil renk
* %10 Pembe vurgu rengi

Renk tekerleği

Renk tekerleği


Renk tekeri iç tasarım için yardım maçı renklerine büyük bir kılavuzdur. Bu renk çemberi, birincil, ikincil ve üçüncül (birincil ve ikincil renkler arasındaki renkler) renkleri sunar. Bir renk şeması seçmek için renk tekerleğini kullanmanın iki yolu vardır.

Renk Tekerleği
Benzer Renkler

Bir renk şeması için renk tekerleğinden benzer renkler seçebilirsiniz. Bu gruplar üçe ayrılır. Genellikle birincil, ikincil ve üçüncül renklerden oluşurlar, ancak renk tekerleğinde yan yana bulunan herhangi üç renk olabilir. Dengeli bir renk seçimi için 60-30-10 kuralını uygulayın.
Örnekler şunları içerir:
* Yeşil (%60), sarı-yeşil (%30) ve sarı (%10)
* Sarı-turuncu (%60), turuncu (%30) ve kırmızı-turuncu (%10)
* Mavi-yeşil (%60), mavi (%30) ve mavi-mor (%10)
* Mor (%60), kırmızı-mor (%30) ve kırmızı (%10)
Tamamlayıcı renkler
Renk tekerleğini kullanmanın başka bir yolu da tamamlayıcı renkleri seçmektir. Bunlar çarkta birbirinin tam karşısında bulunan iki renktir. Örneğin:
* Sarı ve mor: Bu renkleri seçerseniz, vurgu rengi olarak beyaz veya kahverengi ekleyin.
* Turuncu ve mavi: Bu renkleri kullanırken vurgu rengi olarak siyah veya beyazı seçin.
* Kırmızı ve yeşil: Bu tonlarda vurgu rengi olarak altın veya gümüşü tercih edin.


Üçlü Kural

Üç kuralı, renk çarkının benzer renk kullanımında yapılan üç renk seçimlerine benzer, yalnızca kullandığınız üç rengi belirlemek için renk çarkını kullanmanız gerekmez.

Tasarımda renkler
Tasarımda Tek Sayılar

Üç üstünlüğü ilginç ve denge dekorda tasarım sonuçlarında tek sayıları kullanarak bu devletler. Her şey, üç ile bitmeyen ve tasarımda kullanılacak herhangi bir tek sayıyı ele alabilen tek sayıları kullanmakla ilgilidir. Ancak, kuralı iç tasarıma uygularken üç en uygun sayı gibi görünüyor.


Üç Renkle Çalışmak


Üç kuralını uygularken, renk şemanızda kullanmak için üç renk seçeceksiniz. 60-30-10'a, benzer renklere ve hatta vurgulu renk seçeneği eklenmiş tamamlayıcı renklere atıfta bulunmak isteyebilirsiniz. Seçim sizin, çünkü üç kuralı uygularken böyle bir kombinasyon işe yarayabilir.


Renk Şemasını Akıcı Tutun

Evinizdeki ana oda için bir renk şeması seçtikten sonra, evinizin her yerine taşımak için ondan bir renk seçin. Bir odadan diğerine geçerken her zaman ana renge başka renkler ekleyebilirsiniz. Bu strateji, her odada çok benzer olmadan ev dekorunuzu akıcı ve uyumlu tutacaktır.

Blog Son Eklenenler
İç Tasarımda Kontrastın Önemi
07.11.2021

İç Tasarımda Kontrastın Önemi

İç Tasarımda Kontrastın Önemi İç tasarım meraklıları, bir odanın ilk izleniminin ne kadar önemli olabileceğini bilir. Öğeleri görsel olarak çok çarpıcı olduğu için ilk bakışta nefesinizi kesen bazı alanlar var, ancak yine de birbirine uyuyor. Diğer odalar neredeyse bir şey eksik gibi düz düşüyor. Kontrast, bu unutulmaz mekanlara etkisini veren gizli bileşendir. Doğru kullanıldığında, bu temel tasarım ilkesi, aynı anda bir araya getirirken iç mekanlarınıza büyük miktarda görsel ilgi katabilir.

İç Dekorasyon Stilinizi Belirleyin!
04.11.2021

İç Dekorasyon Stilinizi Belirleyin!

Ev Dekorasyon Tarzım Nedir? Dikkat gerektiren bir alanınız var mı veya yeni bir kendin yap ev yeniden tasarım projesine hazır mısınız? Başlamadan önce, göz önünde bulundurmanız gereken bir şey var - hangi ev dekor stilinin evinize ve kişiliğinize uygun olduğuna karar verdiniz mi? “Peki, benim tasarım stilim nedir?” sen sor.

Baharatlar Nasıl Stoklanır ve Depolanır
01.11.2021

Baharatlar Nasıl Stoklanır ve Depolanır

Baharat Baharatlar, çeşitli bitki ve ağaçların tohumlarından, kabuğundan, köklerinden, meyvelerinden veya gövdelerinden gelir. Hem tatlı hem de tuzlu yemekleri geliştirmek için kullanılırlar. Bazı aşçılar, daha yoğun bir lezzet için baharatlarını ezmek veya öğütmek yerine bütün olarak tercih eder. Biber tozu, öğütülmüş tarçın, öğütülmüş karanfil, tartar kreması, kimyon, sarımsak tozu, öğütülmüş ve taze zencefil, kuru hardal, hindistan cevizi, soğan tozu, kırmızı biber, siyah ve kırmızı biber ve tuz gibi en popüler olanlardan bazılarını stoklayın.

ANTIKALARI EV DEKORASYONUNUZA NASIL DAHIL EDEBILIRSINIZ?
26.10.2021

ANTIKALARI EV DEKORASYONUNUZA NASIL DAHIL EDEBILIRSINIZ?

Büyünün ne olduğunu biliyor musun? Enfes iç mekanlara sahip mutlu bir evdir. Görkemli antikalarla bir ev tasarlamak ister misiniz? Eski ev dekoratif öğelerini birleştirmekmodern bir evde neredeyse inanılmaz görünüyor değil mi? Asırlık ev dekoratif öğelerinin 21. yüzyıldaki bir evde yer alacağını hiç düşünmemiş olabilirsiniz. Peki, size söyleyelim, antikalar modern iç mekanların anahtarıdır. Antikalar her geçen gün popülerliğini artırıyor.

ORTA SEHPA ŞIKLIĞI
23.10.2021

ORTA SEHPA ŞIKLIĞI

ORTA SEHPA ŞIKLIĞI Orta sehpa , oturma odası tasarımınızın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden bu tablonun seçimine tüm sorumlulukla yaklaşmalı ve ideal modeli seçmelisiniz. Mükemmel orta sehpa, atıştırmalıklara ulaşmak için doğru boyutta, kitapları ve hatta ayaklarınızı destekleyecek kadar sağlam ve estetik olarak uyum sağlamalıdır.

AKSESUARLARIN ÖNEMI VE YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER
19.10.2021

AKSESUARLARIN ÖNEMI VE YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER

AKSESUARLARIN ÖNEMI VE YAPILMASI VE YAPILMAMASI GEREKENLER Herhangi bir alanı yeniden tasarlarken, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, asla gözden kaçırılmaması gereken bir unsur vardır: aksesuarlar . Aksesuarların Önemi ve Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler Aksesuarlar olmadan, ne kadar güzel dekore edilmiş veya döşenmiş olursa olsun, mekanlarınız inanılmaz derecede sevilmeden görünecek ve hissedilecektir. Aksesuarları, görsel ilgi ve ayrıntı sunan bir pastanın üzerine krema olarak düşünün. Aksesuarlarınızı tasarım sürecinde tedarik ederseniz, odanız/odalarınız eksiksiz görünecektir.

FIRIN PİŞİRME KAPLARI NASIL SEÇILIR
16.10.2021

FIRIN PİŞİRME KAPLARI NASIL SEÇILIR

FIRIN PİŞİRME KAPLARI NASIL SEÇILIR Fırıncılar olarak fırın tepsilerimiz, kullandığımız herhangi bir malzeme veya sahip olduğumuz herhangi bir beceri kadar önemlidir. Kaliteli fırın tepsileri kullanmak, unlu mamullerinizi olabilecekleri en iyi hale getirmede uzun bir yol kat edecektir! Bazı yeni tavalar için pazardaysanız, pişirme ihtiyaçlarınız için en iyi seçimi yapmak için göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey vardır.

İç Tasarımda Renkler Nasıl Eşleştirilir?
12.10.2021

İç Tasarımda Renkler Nasıl Eşleştirilir?

İyi döşenmiş bir dekor için renk seçimi, iç tasarım kurallarından birini uyguladığınızda kolaydır. Bu zamana göre test edilmiş kılavuzlar, ev dekorunuzda kullanmak için en uyumlu renkleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

;
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.